• Het afgelopen weekend was vol sportieve hoogtepunten voor AZC. Bij Synchroon behaalden de Age 2-meiden een knappe zevende plaats in Raalte en bereiden ze zich voor op het NK Synchro Beat. Vier dames van de senioren schitterden in Boedapest op het Hungarian National Open Championship.

    Bij het waterpolo sloot DG2 het seizoen af met een glimlach, ondanks een 13-0 verlies in Zoetermeer. Heren 1 behaalde een hoogtepunt door de onverslagen nummer 1 te verslaan. Dames 1 eindigde het seizoen met een 14-6 nederlaag, maar handhaafde zich in de eerste klasse. DG1 veroverde de tweede plaats met een overtuigende 21-1 overwinning. Ten slotte werd de EG kampioen na een 12-4 zege, wat uitbundig werd gevierd met een bekeruitreiking en medailles. Het was een weekend vol trots en prestaties, waarin de teams van AZC hun kracht en vastberadenheid toonden.

    Ondanks dat de waterpolowedstrijden voorbij zijn, gaan onze afdelingen zwemmen en Synchroon nog door. Zo heeft de zwemafdeling nog wedstrijden in mei/juni en Synchroon nog in juni en juli.

  • Synchroonzwemmen

  • Zaterdag hebben de Age 2-meiden zeer netjes gezwommen tijdens hun Interregio Uitvoering in Raalte! De ploeg, bestaande uit Lona, Noëmi, Riva, Nomi, Sophie, Bente, Iris, Cato en reserves Gwen en Sterre, behaalde een knappe zevende plaats in een deelnemersveld van 22 uitvoeringen! Het duo Cato en Iris (met reserve Nomi) zwom voor het eerst hun duet naar een 17e plaats! De lange, maar leuke dag werd gezellig afgesloten bij de Mac! De groep traint verder voor het NK Synchro Beat in juni.

  • Vier dames van de senioren zijn voor het weekend naar Boedapest afgereisd voor de Hungarian National Open Championships! Dit is een geweldige ervaring met veel internationale deelnemers die ook naar de Olympische Spelen gaan! Zaterdag vonden de technische uitvoeringen plaats, waarbij Fleur 12de is geworden met haar solo. Fleur, Kate, Puk en Sanne hebben een knappe vijfde plek behaald met hun ploeguitvoering, en Fleur en Kate zwommen hun duet naar een negende plaats!

  • Waterpolo

  • Afgelopen zaterdag mochten de helden/heldinnen van AZC DG2 voor de seizoensafsluiting afreizen naar Zoetermeer. Het zat de DG2 dit seizoen niet echt mee. Een regelmatig wisselende staf en teambezetting maakten het uitdagend om goed op elkaar ingespeeld te raken. Ondanks dit hebben deze harde kern het volgehouden tot het einde. Het zou moeilijk worden om te winnen in Zoetermeer, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een groot aantal invallers uit de EG gingen ze de strijd aan, maar ondanks alle inzet was het lastig om de keepster van Zoetermeer te verschalken. Daarin misten we ook wel een beetje geluk. Ondanks het 13-0 verlies werd het seizoen met een glimlach afgesloten door deze kanjers!

  • Zaterdag 20 april speelde Heren 1 hun laatste wedstrijd van dit seizoen tegen de kampioen, de Duinkikkers uit Soest, die ongeslagen bovenaan staat. Dit beloofde een waar waterpologevecht te worden. Tijdens de voorbespreking hadden we een tactisch plan opgesteld en dit hebben wij ook uitgevoerd in het water. We waren sterker, beter en feller, vooral de wil om te winnen was aanwezig! De eindstand was 10-6 in het voordeel van AZC. Wat een lang seizoen is dit geweest, van geen Heren 1 team naar het starten van het seizoen met 8 mannen die de gok aandurfden. Van de keuze om ons terug te trekken uit de hoofdklasse en langzaam te gaan bouwen aan een volwaardig Heren 1 team. Elf maanden later zijn we met 14 man, weten we wat verliezen is maar ook hoe het voelt om te winnen. We hebben als team het plezier teruggekregen en hebben als Heren 1 team weer kleur op onze wangen. Van lachertje naar een team dat kan zeggen: "Kom maar op, wij kunnen alles aan." Dit kan alleen maar dankzij de fantastische staf die we dit seizoen hadden, Marvin, Ron, Sander en Sander. Dank jullie wel dat jullie dit avontuur met ons zijn aangegaan, dat jullie ons hebben geleerd om beter te worden en ons weer in onszelf te laten geloven. Intrinsieke motivatie om voor deze fantastische club te spelen is voor mij persoonlijk altijd een drijfveer geweest en als ik dan zaterdag naar het publiek kijk dat allemaal is gekomen om ons aan te moedigen, kan ik niets anders zeggen dan dat AZC leeft en er weer visie en toekomst is. We zijn er nog lang niet en volgend jaar gaan we door waar we geëindigd zijn, om beter en sterker voor de dag te komen! En dan sluit ik af met de legendarische woorden van onze trainer: "Jullie zijn allemaal borstkrol zwemmers, jullie moeten schoolslag zwemmers worden!

  • Afgelopen zaterdag speelden ook dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Als afsluiting moesten we het thuis opnemen tegen Swol. We begonnen alles behalve scherp aan de wedstrijd en keken daardoor aan het einde van de eerste periode al tegen een 6-0 achterstand aan. In de tweede periode liep de verdediging een stuk beter en kwamen we zelf eindelijk van de 0 af, maar keken we nog steeds tegen een 7-2 achterstand aan. In de derde en vierde periode gaven we niet op en bleven we als team proberen tot het laatste fluitsignaal, maar helaas verloren we deze laatste wedstrijd met 14-6. Na een periode van wennen aan een ander niveau, hebben we als team flinke stappen gemaakt, veel geleerd en zijn we enorm gegroeid in ons spel. Hierdoor kenden we een veel betere tweede seizoenshelft en hebben we ons weten te handhaven in de eerste klasse! We willen alle supporters bedanken voor hun steun tijdens het hele seizoen. Op naar het volgende seizoen vol nieuwe kansen en uitdagingen!

  • Zondag 21 april mocht AZC DG1 zijn laatste wedstrijd van het seizoen thuis spelen tegen ZPB DG2. Het was erop of eronder voor de DG1 kanjers. Winst betekende een tweede plaats, maar verlies zou een vierde plaats betekenen. Enige druk was in de week vooraf dan ook wel te merken. Voor onze wedstrijd had de EG1 hun kampioenschap veiliggesteld, dus de sfeer zat er goed in op de tribune en dit haalde de druk om te winnen bij ons een beetje weg. Direct vanaf het eerste fluitsignaal was het een feest om naar te kijken voor de coaches. Alles waar we het afgelopen jaar hard op getraind hadden, kwam voorbij en werd toegepast. Coach Michiel is er zelfs bij gaan zitten in het laatste partje, de toppers wisten waar ze mee bezig waren. Uiteindelijk resulteerde alle inspanning in een 21-1 overwinning en hiermee was de tweede plek veiliggesteld, zelfs met een wedstrijd minder gespeeld te hebben. De toppers hebben een geweldig seizoen gespeeld, een seizoen waar de coach/trainers maar zeker de kinderen zelf met trots op terug kunnen kijken. Op naar volgend seizoen!

  • Voor de EG stond er afgelopen zondag een spannende wedstrijd op het programma. Bij winst zou het team de competitie als kampioen afsluiten. Om 14:00 uur begon de wedstrijd met een goed gevulde tribune en mooie spandoeken. Na ruim een minuut werd het eerste doelpunt gescoord door Finn. Ook Krystian maakte een mooi doelpunt. In de tweede periode werd er flink gescoord en liep de score uit tot 7-0. In de derde en vierde periode kon er goed doorgewisseld worden, waardoor alle spelers lekker wat speeltijd kregen. Uiteindelijk is het 12-4 geworden voor AZC, waardoor de EG de competitie als kampioen heeft afgesloten. Na afloop is dit flink gevierd met de uitreiking van een mooie beker en medailles.