• Welkom bij de afdeling Swimming!

  Zwemmen is een uitdagende en diverse sport. Je werkt in het water aan techniek, kracht en uithoudingsvermogen. Je ontwikkelt je als zwemmer in alle zwemslagen. We trainen in groepen van hetzelfde niveau en vinden teamspirit super belangrijk, want daarmee helpen we elkaar beter te presteren.

  Alle zwemmers zijn welkom en worden getraind in alle zwemslagen; schoolslag, vrije slag (borstcrawl), rugslag en vlinderslag. We beginnen met het aanleren van de basistechniek van alle slagen. Als je die onder de knie hebt, focussen we in de trainingen afwisselend op het vergroten van je snelheid en conditie. We doen met het AZC team regelmatig mee aan wedstrijden in de regio en de echte toppers maken kans om mee te doen aan regio- en nationale kampioenschappen.

  Aansluitend op de KNZB richtlijnen hanteren wij de volgende leeftijdsindelingen

  • Minioren (1 /tm 6):  kinderen tussen de 6 en 12 jaar.
  • Junioren/jeugd: jongeren tussen 12 en 18 jaar
  • Senioren/Masters: volwassenen (vanaf 18 jaar)

   In iedere leeftijdsgroep zitten zwemmers die de zwemsport recreatief beleven of juist kiezen voor de competitie in wedstrijdverband. 

  Zwemmen is een individuele sport, maar we doen het niet alleen. Coach, trainers en zwemmers vormen een hecht team die met elkaar tot de beste prestaties komen. Daarom investeren we ook in estafette teams hechten een groot belang aan de zwemcompetitie, waar juist de teamprestatie van AZC geheel centraal staat. Daarnaast organiseren trainingsdagen, clinics, sponsoracties en andere leuke activiteiten om de saamhorigheid te bevorderen.

  Dus, voel jij je als een vis in het water en wil je graag in het water werken aan je conditie en zwemtechniek, kom dan kennismaken met het wedstrijdzwemmen bij AZC!

  Kennismakingsaanbod: wil jij het wedstrijdzwemmen bij AZC graag eens uitproberen, dan mag jij de eerste vier trainingen (twee weken) gratis meetrainen.