• Info

   

  AZC (de Alphense Zwem Club) werd opgericht op 17 maart 1926 en is Koninklijk goedgekeurd! De vereniging is
  aangesloten bij de KNZB en staat bekend in de zwemwereld als een zogenaamde omni-vereniging, met disciplines in waterpolo, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en schoonspringen. 

  De vereniging maakt daarvoor gebruik van twee zwembaden in Alphen aan den Rijn: AquaRijn en De Hoorn. 

  Binnen de vereniging is plaats voor iedereen: de jeugd tot 9 jaar kan met de diverse zwemdisciplines kennismaken via de afdeling Start4AZC, maar ook directe instroom naar één van de afdelingen is mogelijk.

  Ook voor de oudere zwemmers kent AZC een plek: de Old Stars (tenzij deze zwemmers natuurlijk nog actief willen uitkomen voor een afdeling). 

  AZC kende vele successen in het verleden, waarbij AZC vanuit alle disciplines werd vertegenwoordigd met afvaardiging(en) bij de nationale selecties van de KNZB. Daarnaast werd vooral met waterpolo nationale bekendheid verkregen, door 15 keer de nationale bekerkampioenschappen te winnen en 19 keer de nationale titel. 

  De succesjaren liggen alweer enige tijd achter ons. Mede door teloorgang van het thuisbad De Thermen, dat afbrandde in de nacht van 11 op 12 februari 2007, moest AZC een stap terug doen. 

  Inmiddels is AZC weer op de weg terug en werden bescheiden successen gevierd. De vereniging groeit en bloeit weer!