• AZC Masters zetten lijn door

    ALPHEN AAN DEN RIJN - Na een succesvolle donderdag en vrijdag hebben de 15 zwemmers van AZC afgelopen weekend de goede en vooral gezellige lijn op het Nederlands Kampioenschap doorgezet. En mag terug kijken op het meest succesvolle kampioenschap tot nu toe. De masters nemen na 4 dagen strijden in totaal 4x Goud 8x Zilver en 8x Brons mee terug uit Papendrecht.

    Boegbeeld van de afdeling Geza Kaltenecker behaalde in zijn categorie (leeftijd 70+) 2 bronzen medailles. Auke de Lange, die graag schoolslag doet, pakte en passant een bronzen plek op de 100 meter vlinderslag. Haar vriendin Kirsten kon niet achterblijven en presteerde in haar eigen leeftijdcategorie (35+): ook brons. Hier hield het zeker niet op. Kilometervreter Ramona Linting zwom op de 200 en 800 meter vrije slag naar een bronzen respectievelijk zilveren medaille. 

    De tijd tussen de wedstrijden door werd vooral gebruikt om elkaar aan te moedigen, koffie te drinken, het thuisfront op de hoogte te houden en plannen voor de rest van het seizoen te maken. De teamgeest was er gedurende alle dagen. Monique Munnik gebruikte het NK om na een blessureperiode weer ritme op te pakken, waarvoor ze met vlag en wimpel is geslaagd. Guido Keutgen die zijn gretigheid tijdens de estafette moest bekopen met een diskwalificatie, liet vervolgens bij de 100 meter rugslag
    individueel zien dat het ook anders kan: zilver met een prachtig PR. 

    De motiverende entourage bracht Joeri Stoffels tot een eerste plaats op de 50 meter vrije slag. Dat ervaring ook meetelt bewees de 200+ ploeg op de 4 x 100 meter vrije slag. Auke de Lange, Guido Keutgen, Sandra Daamen en Geza Kaltenecker snelden naar een tweede plaats. Mariska Zaal gebruikte deze dagen om haar PR's flink scherper te stellen. De oud-De Zijl zwemster heeft de smaak te pakken en kijkt al uit naar het volgend evenement.  

    De zondagmiddag begon verrassend met een daverend bronzen succes (4 x 100 meter wisselslag) waarbij vader Wim en dochter Auke (de Lange) samen in een estafette mochten starten. Na een ongelooflijke eindspurt van buitenwater specialist Wil Ponsioen barstte het gejuich los, overigens ook onder applaus van de hoofdscheidsrechter. Mooi om het respect te zien en te beleven. 

    Het laatste zwemnummer (4 x 50 meter vrijeslag) was op de valreep goed voor 2 bronzen medailles, waarbij Lex Wortman zijn tweede NK optreden opluisterde met een plak en een tijd onder de 28 seconden. Coach Michael Go sprak van een daverend succes. AZC heeft met de Masters afdeling veel groeipotentie in huis die prestatie
    combineert met gezelligheid. 

    Een aantal van de masters gaat zich nu opmaken voor het EK in Londen. Ten slotte omschreef Geza Kaltenecker het NK voor Masters beknopt samen: "Het waren topdagen, ik voel mij 30 jaren jonger!"