• EG-toppers van AZC behalen een overwinning van 9-5 tegen BZ&PC, waardoor ze de leiding nemen in het klassement. De dames van AZC reizen naar Dordrecht voor een polowedstrijd tegen MNC. Ondanks fysiek spel en late doelpunten eindigt de wedstrijd in een 11-6 verlies

• Dames 1

Afgelopen zaterdag zijn de dames afgereisd naar Dordrecht om weer lekker een potje te poloën. Na de winst van vorige week zat de moed er goed in en waren we er klaar voor. Toen de wedstrijd eenmaal begon, wisten we al snel dat het een fysieke pot ging worden. De eerste minuten waren voor beide teams aftasten zonder resultaat, waarna het partij eindigde met een 2-0 achterstand. Het tweede partij moest het gas erop. Hier liet het fysieke spel zich ook weer blijken. Er stonden onderhand al aardig wat 'p’tjes' op het wedstrijdformulier, waardoor een aantal sterke dames voor AZC de rem lichtjes moesten intrappen. We begonnen het 3e partij met een 4-2 achterstand. MNC Dordrecht maakte het gat groter en groter in de loop van het 3e en 4e partij. De wedstrijd eindigde goed met drie doelpunten op rij van AZC. Helaas was het niet genoeg en kwam de wedstrijd tot een einde met een stand van 11-6.

• EG-Jeugd

Afgelopen zaterdag moesten de EG-toppers afreizen naar zwembad De Kuil in Bodegraven voor een belangrijke wedstrijd tegen subtopper BZ&PC EG1. Als ze deze wedstrijd winnen, zou het team namelijk bovenaan in de competitie komen te staan. Dat zou een mentale oppepper kunnen geven voor de volgende cruciale wedstrijd in maart tegen een van hun belangrijkste concurrenten, Alkemade.

Vorige maand stonden beide teams ook al tegenover elkaar in Aquarijn en toen won AZC met 10-6. Het was dus duidelijk dat dit geen simpele zege zou worden! BZ&PC hadden hun snelste zwemmers ingezet om het AZC moeilijk te maken. Het eerste kwart was daarom dan zeer spannend met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk was het AZC dat de openingstreffer scoorde. Dit stimuleerde BZ&PC meteen om een tandje bij te zetten. Uiteindelijk was het na 4 minuten spelen 2-2 door doelpunten van Finn en Sem. Blijkbaar gaven coaches Tjeerd en Jimke vervolgens goede aanwijzingen tijdens de eerste korte rust, want de 4 minuten die volgden werd er keihard gestreden door het team en stond het in de rust 6-2 voor AZC! Dit kwam onder andere door 2 mooie goals van Luuk en zelfs een 'buzzer beater' in de laatste seconde door Finn.

In de rust werd keeper Wout, die moe gestreden was door de vele acties en het doel in het tweede kwart schoon had weten te houden, gewisseld door Nate. In het derde kwart ging het weer gelijk op tussen beide teams en waren er veel kansen aan beide kanten. Uiteindelijk was het na 2 minuten spelen Tim die er 7-2 van maakte voor AZC. Dat hij blij was met dit doelpunt liet hij goed merken. BZ&PC liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte er 7-3 van. Vooral de mini's Raff, Luuk en Sjimmy moesten hard zwemmen en alles uit de kast halen om eventuele counters tegen te houden. Ondanks dat de tegenstander behoorlijk fysiek was onder water en een met pijn vertrokken gezicht steeds vaker voorkwam, was het gat aan het einde van het derde kwart nog steeds 4 punten in het voordeel van AZC.

Ondanks dat BZ&PC er aan het begin van het vierde kwart nog 7-4 van maakte, liet de AZC-EG zich niet meer van de wijs brengen. Met twee zelfverzekerde en goed afgeronde doelpogingen van Krystian en Sem (en nog één tegendoelpunt vlak voor tijd) was uiteindelijk de eindstand 9-5. Een klinkende overwinning voor AZC! En nog leuker: nummer 1 in het klassement! Met nog 5 wedstrijden te gaan is echter nog niets zeker voor wat betreft het kampioenschap en zullen de toppers Sem, Alexander, Maxim, Wout, Lucas, Jens, Nate, Luuk, Sjimmy, Raff, Finn, Tim en Krystian de laatste wedstrijden alles moeten geven om de nummer 2, NZ&PC uit Noordwijk, achter zich te houden. Wat de uitkomst ook zal worden, alle ouders, broers, zussen en overige familieleden zijn enorm trots op alle prestaties tot nu toe!