• Melissa Dongelmans wordt trainster/coach van AZC dames 1

  • Al langere tijd leeft bij AZC Alphen waterpolo de ambitie om het dames waterpolo in Alphen naar een hoger niveau te brengen. AZC wil komend seizoen 2021-2022 van start gaan met een nieuw te vormen dames 1 waterpoloteam. Hiervoor heeft AZC bij de KNZB een aanvraag ingediend om met dit nieuwe team in te mogen stromen op 2e klasse Bond niveau hetgeen in overweging is genomen. In het verleden hebben vele talenten AZC verlaten om elders te gaan spelen of erger ze zijn gestopt omdat er geen aansluiting was om naar de dames door te stromen. 
John Jansen de voorzitter van AZC reageert  “We hebben altijd de wens gehad om naast de heren ook een hoger niveau voor AZC dames/meisjes te bereiken. Bij AZC hebben we voldoende faciliteiten en badwater uren om de dames naar een hoger niveau te brengen”

    Nieuwe generatie aan de slag met trainster/coach Melissa Dongelmans
    Super enthousiast zijn we over de toezegging van Melissa Dongelmans om als trainster/coach aan dames 1 haar bijdrage te willen leveren. Met haar kennis en expertise gaat dit een mooie start van deze nieuwe uitdaging binnen AZC worden. Melissa heeft jarenlang op het hoogste (inter)nationale niveau gespeeld bij GZC Donk waar ze diverse keren landskampioen is geworden en deel nam aan meerdere Europese toernooien. 
Melissa geeft aan “ Na jaren op top niveau gespeeld te hebben wil ik graag mijn kennis aan de nieuwe generatie overdragen en ben blij dat dit bij mijn oude cluppie AZC kan. Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief goed ontvangen wordt door de huidige leden maar ook door vele oud AZC speelsters die nu elders spelen. We willen een team vormen met huidige talentvolle leden aangevuld met een aantal ervaren speelsters die oud lid zijn of in de omgeving Alphen woonachtig zijn. Met deze combinatie hopen we een mooie herstart te maken voor het dameswaterpolo bij AZC”