• Update EJK in Aquarijn

  We zijn alweer een aantal dagen bezig met dit internationale topsport evenement. Niet alleen vergt het veel van alle spelers, ook het organiserende team en alle vrijwilligers zijn op volle sterkte bezig. Tot nu toe verloopt alles goed, problemen die we tegen komen kunnen we met zijn allen oplossen om het voor speler en publiek zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

  Naast alle wedstrijden waarvan we zoveel mogelijk verslag proberen te doen op twitter (@ejcwaterpolo) of op facebook (@ejcwaterpolo) organieren we ook veel side-events. Zo zijn er diverse (technical) meetings geweest van de KNZB en de LEN en komen er in het weekend nog clinics voor trainers/coaches en scheidsrechters. Voor de vroege vogels onder ons was er dinsdag een ontbijt met bezoek aan de eerste wedstrijd van die dag. Maandagavond was de aftrap voor Sportcafé Alphen en donderdagavond is er een bijeenkomst van de Waterpoloschool Holland.

  De Reünie op vrijdag is natuurlijk het grootste side-event van dit toernooi. Vanaf 20.00 is iedereen die zich heeft aangemeld van harte welkom om gezellig bij te praten met leden en oud-leden van AZC.

  Scholen bezoeken EJK

  De afgelopen dagen zijn er al al verschillende basisscholen komen kijken naar de verschillende wedstrijden. Dit initiatief maakt het heel erg gezellig in het zwembad. De scholen zijn hier op tijdstippen dat het met publiek toch wat rustiger is en zij zorgen voor een geweldige support vanaf de tribune. Het zijn zeer fanatieke supporters die hun "geadopteerde" land vol oevergave naar de overwinning proberen te schreeuwen.

  Naast dat ze een wedstrijd kijken, krijgen ze ook in samenwerking met Alphen beweegt een les over gezonde voeding en levenstijl en later dit jaar komen ze nog terug voor een natte gymles.

  Maandag waren alle groepen van ‘Samen op Weg’ en groep 8 van ‘de Fontein’ komen kijken naar de wedstrijd Turkije - Duitsland. ’s Middags kwam ‘Vroonhoeve’ met groep 6A, 6B en 7 kijken naar de wedstrijd Slowakije - Roemenië. De wedstrijd Kroatië - Rusland werd bekeken door ‘Vroonhoeve’ groep 7/8 en ‘Spectrum’ groep 7. Dinsdag kwamen alle groepen van ‘Hobbitburcht’ en groep 6A van ‘Bonifacius’ naar de wedstrijd Griekenland - Malta. Groep 5/6 van ‘Stromen Batenstein’ en groep 5/6 van ‘Stromen Lupinesingel’ waren ’s middags aanwezig bij de wedstrijd Kroatië - Azerbeidzjan. Om 13:45 keek groep 7/8 van ‘Hobbitburcht Batenstein’ en groep 8 van ‘de Rank’ naar de wedstrijd Servië - Turkije. Op woensdag was ‘BSO Buitenspel’ aan de beurt, er werd gekeken naar de wedstrijd Italië - Roemenië. Vandaag krijgen wij groep 5 en groep 6/7  van ‘Wereldwijzer’ op bezoek, samen met groep 5/6 van ‘het Palet’. Zij zullen gaan kijken naar de wedstrijd Roemenië - Montenegro. Om 13:45 speelt Duitsland tegen Georgië, groep 6 en groep 8 van ‘Wereldwijzer’ zullen hier bij zijn, maar ook groep 7/8 van ‘het Palet’ komen hier kijken. Italië speelt om 15:30 tegen Hongarije, ‘BSO de Ontdekkers’ zullen deze wedstrijd bijwonen.

  Dit initiatief maakt het heel erg gezellig in het zwembad. De scholen zijn hier op tijdstippen dat het met publiek toch wat rustiger is en zij zorgen voor een geweldige support vanaf de tribune. Het zijn zeer fanatieke supporters die hun "geadopteerde" land vol oevergave naar de overwinning proberen te schreeuwen.

   

  Pers & Media

  Pers en media tonen veel belangstelling voor dit evenement. Studio Alphen, TV West, Het Witte Weekblad, Alphens.nl, Waterpolo.nl, Waterpoloworld, "Vanaf de Zijlijn" zij hebben ons deze week allemaal al bezocht. Fotografen weten ons toernooi ook te vinden. Zodra er ergens foto's, teksten of interviews zijn delen we die zo snel mogelijk op de fb pagina en/of de site van het EJK.