• Merel en Fleur van AZC op het podium van NK Synchroonzwemmen

  Afgelopen weekend 11 en 12 juni vond de NK Synchro Beat plaats in Eindhoven. Hier werden maar liefst 3 medailles gewonnen door de zwemsters van AZC.
   
  Dit Nederlandse kampioenschap synchroonzwemmen is opgesplitst in twee leeftijdscategorieën. In beide leeftijdscategorieën nam de Alphense Zwemvereniging (AZC) deel. Met individuele techniek moet een onderdeel zich plaatsen in de top 12. In de finales worden de muziekuitvoeringen gezwommen. Tijdens het weekend werd ook de NK Combinatie gehouden. Ook hier vertegenwoordigden twee ploegen de zwemclub.

  Merel Leuring (2004) presteerde het om met 59.6397 punten een bronzen medaille te behalen met haar techniek. Het is AZC in geen jaren gelukt om met techniek te eindigen op het podium. Merel is dan ook een talent om in de gaten te houden. In de finale zwom ze haar prachtige uitvoering op Tinkerbell zelfs naar een zilveren medaille. Met een puntentotaal van 117,6710 punten was dit de kers op de taart van een seizoen lang trainen naar dit moment.

  Merel zwom samen met Fleur Valk (2004) ook bij het onderdeel duet age 1. De dames plaatsten zich als derde in de finale. Na een gunstige loting mochten ze als laatste zwemmen. Ze zwommen een goede uitvoering op het nummer Home. Het duo is dit jaar speciaal bij elkaar geselecteerd. Vorig jaar won Merel samen met een andere duetpartner een bronzen medaille op de Synchro Beat. Alles op alles was gezet om hier dit jaar weer voor te gaan. Na een goede uitvoering op het nummer Home, werden de meiden beloond voor hun harde werken. Met een puntentotaal van 115,6614 was het brons voor hen. Het tweede duet, bestaande uit Keyla Lammers (2004), Mirjam Jochemsen (2004) reserve Iris Florisson (2005), zwom hun beste uitvoering op het nummer van Penguins of Madagascar. Zij verdedigden hun finaleplek en het duo werd met een puntentotaal van 103,5295 negende van Nederland.

  Bij onderdeel ploeg ging het age 1-team als vijfde de finale in. Merel, Fleur, Keyla, Mirjam en Iris zwommen samen met Caithlin Reimer, Nienke Prein (beide uit 2004) en Eva Verveld (2005) en reserve Diaz de Hollander (2004) een strakke uitvoering op het nummer Minions. Met een verschil van 0.1269 viel het team net buiten de prijzen. Het puntentotaal was 108,0187 en goed genoeg voor een vierde plek. Trainsters Marlinde van den Boogaard, Jille van Geen, Lizzy van Geen en Amy Stauffer zijn trots op de prestaties van de Age 1-groep. Het was een seizoen waarin keihard gewerkt was om de duidelijke niveauverschillen binnen het team toch bij elkaar te brengen. Dit is meer dan gelukt en het weekend was er één met een gouden rand.

  Bij de leeftijdscategorie age 2 plaatste het team, bestaande uit Madelon Breuker (2002), Luna Hesselmann (2002), Maggie Jiroutova (2003), Puk van der Laan (2003), Nikita Lammers (2001), Kyra Roelands (2003) en Isa Turnhout (2003), zich als elfde in de finale. Met een mooie uitvoering op het nummer Ice Age steeg het team met een puntentotaal van 107,2826 in de ranking lijst. De dames zijn achtste van Nederland geworden. Trainsters Naomi Berghout, Manon Bouthoorn en Alette Mengerink zijn dik tevreden met deze resultaten.

  Bij de NK Combinatie zwommen er twee ploegen van AZC. Op het nummer van Uptown funk zwom de combinatie, bestaande uit Marlinde van den Boogaard (1989), Manon Bouthoorn (1995), Kim Braxhoven (1994), Kimberly Brotherton (1991), Robin Deutekom (1992), Melanie Domburg (1988), Laura Franse (1998), Alette Mengerink (1996), Carmen Penders (1993) en Sanne Wouters (1988), zich naar een vijfde plek. Op het nummer Nightmare zwom de combinatie, bestaande uit Tamara Boerefijn (2000), Marloes Breuker (1999), Jille van Geen (1999), Janine Rentzenbrink (1997), Ilse Ronner (1999), Daphne Vlak (1998), Maaike de Witte (1995), Sanne de Witte (1997) en Marieke Wiesmeijer (1998), zich naar een negende plek