• Prijzenregen op regiowedstrijd uitvoeringen

  Afgelopen zaterdag 16 april vonden de regiokampioenschappen plaats in Zoetermeer. Acht verenigingen uit regio West namen deel aan deze wedstrijd. AZC kwam uit op vier onderdelen (solo, duet, ploeg en combinatie) in verschillende leeftijdscategorieën.

  In de leeftijdscategorie age 1 (t/m twaalf jaar) zwom Merel haar prachtige solo naar een eerste plaats, zij mag zichzelf regiokampioen noemen. Op het onderdeel duet kwam zij samen met Fleur uit met hun uitvoering op Home. Samen wisten zij een zilveren medaille te behalen. Daarnaast zwommen Mirjam en Caithlin hun duet naar een mooie vierde plek. Iris en Keyla eindigden op een goede zevende plek met hun duet. De zes dames zwommen samen met Diaz en Nouhaila (reserves Nienke en Eva) een schitterende ploeguitvoering op de muziek van Minions. In hun mooie nieuwe badpakken wisten zij de jury ervan te overtuigen dat ze een tweede plaats verdienden! Gefeliciteerd dames!

  In de leeftijdscategorie age 2 (t/m vijftien jaar) zwommen de zeven dames een mooie ploeguitvoering op het nummer van Ice Age. Ook voor Nikita, Luna, Madelon, Isa, Maggie, Puk en Kyra was het harde trainen niet voor niets. Voor hun nummer verdienden ze een prachtige bronzen medaille! Gefeliciteerd allemaal!

  Bij de junioren (t/m 18 jaar) kwamen Marieke en Daphne uit voor het onderdeel duet. Een week geleden hadden zij samen gezwommen op het Nederlands Kampioenschap Junioren. Nog één keer mochten ze hun prachtige uitvoering op Rio2 laten zien aan het publiek. De jury was hier zeker van gecharmeerd want het tweetal mag zich regiokampioen noemen en het goud mee naar huis nemen.

  Bij de senioren (vanaf 18 jaar) deden Sanne en Jille mee aan het onderdeel duet. Dit tweetal was speciaal voor deze wedstrijd samengesteld en het plezier straalde er vanaf tijdens het nummer. Ook zij gingen er met het goud vandoor en gingen naar huis als regiokampioen. Bij het onderdeel ploeg zwommen Janine, Marloes, Ilse, Tamara, Jille, Marieke, Daphne en Sanne hun uitvoering. Dit team was in januari uitgekomen op de Nederlandse Kampioenschappen. Ook zij wilden deze kans pakken om nog één keer dit seizoen hun mooie nummer op Pirates te tonen aan het publiek. Dit resulteerde tot een gouden medaille en de benoeming tot regiokampioenen.

  Bij het onderdeel Combinatie zwom onze eigen "recreatieteam". Deze tien meiden zijn oudzwemsters of trainsters die elke woensdag met elkaar trainen. Al gauw bleek tijdens de uitvoering dat de dames de show stalen met hun nummer. De hoge lifts en de swingende bewegingen zorgde ervoor dat de jury en het publiek werden ingepakt. Marlinde, Manon, Alette, Sanne, Melanie, Robin, Carmen, Laura, Kimberly en Kim pakten het goud en en sloten tevreden hun dag af als regiokampioen.

  AZC heeft dus prachtige prestaties geleverd. Iedereen heeft gestraald in de badpakken, aangemoedigd door hun fans op de tribune en gejureerd door waardevolle vrijwilligers. Alle meiden en trainsters, gefeliciteerd met jullie resultaten.