• Info

  Welkom bij de afdeling wedstrijdzwemmen!

  Wedstrijdzwemmen is eigenlijk niet het juiste woord. Je hoeft namelijk niet meteen aan wedstrijden deel te nemen als je bij ons komt zwemmen. Sommige mensen noemen het hardzwemmen of gewoon zwemmen. 

  Eigenlijk is het een combinatie van alle omschrijvingen. Je doet  uiteindelijk aan wedstrijden mee en ja, de bedoeling is dat je dan hard zwemt! Maar het gaat bij de afdeling zwemmen vooral om de technieken. Je leert bij ons de vier slagen van het zwemmen: de vlinderslag, de rugslag, de schoolslag en de vrije slag, ook wel borstcrawl genoemd. Elke slag heeft zijn eigen techniek en methodiek.

  Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan de twee belangrijkste onderdelen: de techniek en de conditie. Want je moet weten hoe je het moet doen, maar uiteindelijk gaat het om de tijd en dus de snelheid.

  Zwem je bij ons alleen maar baantjes? Nee, zeker niet! Onze trainingen zijn interactief en wisselend. Ja, je zwemt baantjes; dat is nou eenmaal een belangrijk onderdeel van het zwemmen. Maar we houden onderlinge competities door estafettes,  trainen specifieke lichaamsonderdelen met hulpmiddelen zoals wokkels en plankjes, kijken hoe ver we kunnen komen als we zijn vastgebonden met een elastiek om ons middel heen, oefenen het starten en de keerpunten en nog veel meer. Zwemmen is zowel een solo-sport als een teamsport. Je bent continue bezig je eigen techniek te verbeteren en uiteindelijk je pr??s (persoonlijk records) te verbeteren. Maar we doen als team mee aan wedstrijden; de kwalificatie binnen de regio zorgt voor teamcompetitie en met estafettes staan we er als team.

  Daarnaast hebben we één belangrijke regel: we moeten het naar ons zin hebben! We zijn een gezellige  afdeling, met leden van 7 en 77 jaar en iedereen daar tussenin.

  Ouderzwemmen bij de afdeling Wedstrijdzwemmen

  Zwemt je zoon of dochter op dinsdagavond bij de afdeling wedstrijdzwemmen en je wilt zelf ook actief worden? Dan kan! Er is voor deze avond een speciale baan gereserveerd voor ouders die ook meters willen maken in het water. Voor deze mogelijkheid hebben we nu een apart tarief van € 10,00 per maand. Meld je aan als lid voor deze zwemacitivteit en combineer je betrokkenheid voor je zoon of dochter met het werken aan je conditie!

  Nieuwsgierig geworden?

  Kom gerust eens kijken of meetrainen! Iedereen mag zwemmen, zolang je maar in het bezit bent van zwemdiploma's A en B. 

  Interesse? Neem contact op met onze contactpersoon voor verdere informatie.

 • Trainingstijden

  MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
  20:00-21:3018:00-19:3018:00-19:3018:00-19:30