• Afgelopen zaterdag speelde zowel heren 1 als dames 1 thuis. Lees hier hun verslagen

• Heren 1

De afgelopen twee weken hebben we thuis gespeeld met Heren 1.

De puzzelstukjes vallen steeds beter op hun plek. Iedereen weet nu waar hij moet zijn en wat er van hem verwacht wordt, zowel in het water als daarbuiten. Dit resulteerde in twee mooie overwinningen.

Afgelopen zaterdag waren de heren van de Rijn uit Wageningen op bezoek. We hebben enkele aanpassingen doorgevoerd en de intensiteit verhoogd wanneer we in balbezit zijn. Hierdoor konden we onze wil opleggen aan de tegenstander. We hebben niet één uitgesproken topscorer, maar het hele team draagt bij aan de score. Dat maakt ons buitengewoon gevaarlijk, waardoor we de tegenstander soms helemaal zoekspelen.

Dit resulteerde in een overwinning van 15-7. Onze vaste staf was de afgelopen twee weken afwezig, maar werd uitstekend vervangen door Sander Emeis, die zowel aan de zijlijn als tijdens trainingen werkt aan ons mentale aspect om het uiterste uit de selectie te halen.

Ook willen we onze coaches Chris Boot en Kimmo Thomas bedanken voor hun visie en plezier in dit prachtige spel. Dank jullie wel; we voelen ons vereerd om uit jullie kennis te kunnen putten! Dank ook aan de supporters voor jullie steun. Aankomende zaterdag spelen we een uitwedstrijd in Doetinchem. Thuis hebben we van deze mannen verloren, dus we moeten ons tot het uiterste wapenen om met een goed resultaat naar huis te komen. Wordt vervolgd!

• Dames 1

Afgelopen zaterdag stond er een late thuiswedstrijd tegen ZV Haerlem op het programma.

Na een inspirerende voorbespreking begonnen we met een solide verdediging en mooie aanvallende acties. Helaas slaagden we er niet in om de kansen in de aanval af te maken, waardoor het eerste kwart eindigde in 0-2. In het tweede kwart kwamen we terug tot 2-2, maar daarna raakten we even de draad kwijt en lukte het ons niet meer om het doel te vinden gedurende de rest van het kwart. Haerlem liep zelfs uit tot 7-2 voordat we eindelijk weer wisten te scoren. Dankzij fraaie acties kwamen we terug tot 8-5.

Vanaf dat moment leek onze energie op en wilde geen enkele bal meer binnengaan. De wedstrijd eindigde in een 13-5 nederlaag. Dank aan het publiek voor de steun en voor jullie aanwezigheid bij elke thuiswedstrijd! Gelukkig kunnen we ondanks dit verlies ook positieve punten meenemen naar onze volgende wedstrijd, met goede aanvallen en sterk verdedigend werk. Deze staat alweer gepland voor aankomende zaterdag om 20:30, uit in Waddinxveen bij de Gouwe!