• Cursusaanbod voor AZC trainers en coaches!

  Binnenkort starten er twee cursussen over specifieke onderwerpen binnen het traininggeven. Ben jij geïntereseerd en wil je meer weten over één of beide onderwerpen? Meld je dan snel aan! Deelname is gratis. 

  Themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen
  In deze scholing leer je om zowel sportieve als pedagogische thema’s in je trainingen te verwerken en samen met het kind te ontdekken wat ze allemaal al kunnen en willen leren. Als coach heb je een belangrijke tool in handen om het zelfvertrouwen van je sporters te vergroten. Natuurlijk houd je als trainer van je sport en wil je die liefde graag overdragen. Maar je hebt ook de kans om aan je trainingen een extra dimensie te geven en echt iets aan het leven van je sporters toe te voegen. Dat maakt het trainen zoveel leuker, ook voor jezelf. Belangrijke onderdelen van de scholing zijn: plezier, positieve aandacht, gezamenlijk doelen stellen en zelf-ontdekkend leren. Kinderen worden zich bewust van wat ze leren en bereiken.
  - 1e bijeenkomst - zaterdag 15 september 2018 11:30 tot 14:30 uur Zwembad Aquarijn
  - 2e bijeenkomst - zaterdag 22 september 2018 11:30 tot 14:30 uur Zwembad Aquarijn
  - 3e bijeenkomst - zaterdag 29 september 2018 11:30 tot 14:30 uur Zwembad Aquarijn

  Wil jij deelnemen aan deze cursus? Meld je dan snel aan via deze link.

  Sporters met gedragsproblematiek
  Bij deze scholing gaat het omgaan met ongewenst gedrag dat voortkomt uit erkende stoornissen zoals ADHD (concentratie- en aandachtsproblemen) of ODD (opstandig en ongehoorzaam). Hoe bied je sporters met deze gedragsproblemen een veilige en stimulerende sportomgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen? Sporters met gedragsproblematiek is een hands-on training waarbij je je eigen gedrag ten opzichte van kinderen met gedragsproblematiek onder de loep neemt. Je leert om communicatie en trainingen aan te passen aan de sporter met gedragsproblematiek en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving te creëren. Je kunt er voor zorgen dat sporters met gedragsproblemen zich thuis voelen bij jou, in het team en binnen de vereniging.
  - 1e bijeenkomst - woensdag 26 september 2018 19:00 tot 22:00 uur Zwembad Aquarijn
  2e bijeenkomst - woensdag 10 oktober 2018 19:00 tot 22:00 uur Zwembad Aquarijn

  Wil jij deelnemen aan deze cursus? Meld je dan snel aan via deze link.