• AZC Synchroon drie keer zilver op landelijke wedstrijd

    Afgelopen zaterdag 28 mei vond de interregio uitvoeringenwedstrijd synchroonzwemmen plaats voor alle sporters onder de twaalf jaar. Uit alle hoeken van het land kwamen de zwemmers bij elkaar in Heerenveen om zich te meten. Dit was een goede voorbereiding op het NK Synchro Beat dat 11 en 12 juni 2016 te Eindhoven gaat plaatsvinden. De afdeling Synchroon van de Alphense Zwemvereniging was ook van de partij en kwam terug met al het zilver!

    Allereerst was het onderdeel duetten aan de beurt. AZC werd vertegenwoordigd door twee duetten. Merel Leuring en Fleur Valk pakte het zilver met hun uitvoering op het muzieknummer "Home".  Met een puntentaal van 59.1000 eindigde ze met 0.6 punten achter nummer één. Het tweede duet werd gezwommen door Keyla Lammers en Mirjam Jochemsen (reserve Caithin Reimer) op het nummer van "Penguins of Madagascar". Dit tweetal behaalde een elfde plek met een puntentotaal van 50.9333.  

    Toen volgde de uitvoeringen van de ploegen. De ploeg bestaande uit Iris Florisson, Mirjam Jochemsen, Keyla Lammers, Merel Leuring, Nienke Prein, , Caithlin Reimer, Fleur Valk, Eva Verveld en reserves Diaz de Hollander en Nouhaila Ouladlghars, zwom een prachtige uitvoering op het muzieknummer "Minions". Met een puntentotaal van 54,0333 wisten de meiden het zilver te bemachtigen.

    Tot slot was het de beurt aan Merel Leuring om haar solo te zwemmen. Ook daar wist zij de jury te overtuigen met haar uitvoering op de muziek van "Tinkerbell". Met een puntentotaal van 60.0667 mocht zij een zilveren plak ophalen.

    De trainsters van de dames waren dik tevreden, op naar Eindhoven!