• Wedstrijdverslag 24 januari 2016

  Het was zondag 24 januari 2016. De grote vraag is of de winter nog gaat komen of dat we doordruppelen naar de lente. Rond 14.30 uur was het verzameltijdstip om met AZC 4 te vertrekken vanaf AquaRijn naar Amsterdam om een wedstrijd te spelen tegen Het Y 3. Al bij het verzamelen bleek dat onze teammanager errugg zenuwachtig was voor deze wedstrijd. En we gaven hem uiteraard gelijk, we misten een aantal spelers die altijd (verbaal) aanwezig zijn.

  Goed gemutst, de een kwam net zijn bed uit, de andere had een lunch bij Wet ’n Wild en een viertal had zelfs in de ochtend al ingezwommen en onze zenuwachtige teammanager stapten we de auto in en wisselden onze avonturen van afgelopen week met elkaar uit.

  Aangekomen in het zwembad, snel omkleden (dit volgens het tijdsprotocol wat de teammanager al voor het seizoen had gemaakt), begonnen we aan de voorbespreking. Bijna aan het eind van de voorbespreking kwamen er 2 spelers van het Y binnen om zich om te kleden. Onze zenuwachtige teammanager sommeerde ons direct naar de zwemzaal te gaan om daar de laatste instructies te geven. We (onze zenuwachtige teammanager) wilde de zondagmiddag tactiek niet meteen vertellen.

  Bij het inzwaaien kraakten het behoorlijk, een aantal spelers had immers op zaterdag al een wedstrijd gespeeld, zowel in een hoger als in een lager team. Maar we hadden afgesproken om hier, in Amsterdam, in het bekende Sportfondsenbad Oost, op zondag 24 januari met elkaar te pieken.

  Het werd een wedstrijd die we verdedigend goed speelde en in de aanval werd er prima gevochten voor de bal en maakten we 7 doelpunten meer dan de tegenstander en dan win je de wedstrijd. Geen probleem zou je denken, zo dachten wij er ook over. Echter we hadden, die zenuwachtige teammanager bij ons en ja op de bank mag je volgens de KNZB reglementen niks zeggen, behalve de hoofdcoach. En in het 4e partje kwam dan ook de rode kaart. Eigenlijk nergens voor nodig, maar wij vonden dat wel prettig. Prettig zul je je afvragen, dat zal ik je uitleggen.

  Veel teams hebben een eigen reglement, lees afspraken. De sporttechnische afspraken zullen je wel bekend voorkomen, maar om een seizoen goed door te komen met de wedstrijden en de trainingen zijn er ook een aantal randvoorwaarden waaraan je je dient te houden. Ik noem bijvoorbeeld de opkomst bij trainingen, geen vakanties tijdens het seizoen als er een wedstrijd is gepland, niet binnen een bepaald aantal seconden schieten. En natuurlijk zijn er ook een aantal gedragscodes voor de technische staf op de bank. Naast het gegeven dat de KNZB dit, o.a. vanwege onze suggesties, heeft opgenomen in het Handboek, hebben wij als spelers hier wat invloed op gehad. Wij zullen dus bij onze volgende thuiswedstrijd (dan kan ook iedereen wat drinken, dit schijnt belangrijk binnen het team te zijn) een paar rondjes kunnen verwachten van onze teammanager.

  Het was een lekker potje polo mannen met 3 punten en een paar rondjes!

  PS onze zenuwachtige teammanager is een fantastische vent die verstand heeft van het spelletje en we zijn hem dan ook zeer erkentelijk dat hij, samen met onze coach zoveel tijd in ons steekt. We praten daar dan ook graag met elkaar over onder het genot van een biertje ;)