• Tijdens de Algemene Ledenvergadering van AZC zijn veel leden in het zonnetje gezet. Gelet op dit grote aantal huldigingen startte de avond met deze ceremonie.

    Als eerste kreeg Tjerk Kramer door Ronald van Eennennaam het Sport Ereteken in Goud uitgereikt. Dit vanwege zijn lange (internationale) waterpolo-loopbaan en zijn jarenlange uitkomen voor de hoofdmacht van AZC. Tjerk was blij verrast, alhoewel hij natuurlijk wel iets vermoedde omdat hem vanuit Apeldoorn, waar hij zijn pollitie-opleiding volgt, nadrukkelijk te verstaan was gegeven aanwezig te zijn bij de ALV.

    Marion Witteveen is door het bestuur benoemd als Lid van Verdienste. Marion heeft inmiddels een stapje terug gedaan, maar is vele jaren actief geweest binnen de afdeling Synchroon. Dat haar dochter stopte bij AZC, weerhield Marion er niet van om nog vele jaren met haar kennis en kunde van onschatbare waarde te blijven binnen deze afdeling.  

    De jaarlijkse onderscheiding voor de vrijwilliger, de Piet van der Neut Bokaal, viel dit keer ten deel aan Michael Go. Deze drijvende kracht achter de afdelingWedstrijdzwemmen is werkelijk overal voor in. Joeri Stoffels, de kersverse voorzitter van de afdeling, zet aan de hand van een welhaast ontelbaar aantal voorbeelden de inzet en betrokkenheid van Michael uiteen.  

     

    Vervolgens was het de beurt aan Ronald van Eenennaam om de -fairplaycup- Piet Spek Bokaal uit te reiken. Het waterpoloteam EG1 van afgelopen seizoen was opgetrommeld om samen met de coach deze onderscheiding in ontvangst te nemen. Een dik verdiende prijs die door voortreffelijk samenspel, ook in tijden van enige tegenslag, helemaal op zijn plaats is. De tegenslag werd door Ronald nog benoemd en zat in het niet helemaal eerlijk verlopen Nederlands Kampioenschap dat het team desondanks met een mooie 5 plaats afsloot.

    Vervolgens mochten de Nederlands Kampioenen naar voren komen voor de eremedailles. Dit jaar weer een medaille voor Lize van Leeuwen voor haar medailles op de 1 en 3 meter plank Schoonspringen. Ook een eremedaille voor Stephanie Siegers, helaas door omstandigheden niet aanwezig, maar niet minder verdiend met haar bronzen plak tijdens de Masters in Londen. Merel Leuring en Fleur Valk kregen beiden ook een eremedaille voor hun 3e plaats op het Nederlands Kampioenschap Synchroon, onderdeel duet.

    En dan tot slot nog een uiting van dank aan Jary Gobel en Arnaud van Haastert. Jary voor zijn leidende rol in de organisatie van de EJK, de begeleidende bloemen en wijn zijn natuurlijk ook een dank voor alle vrijwilligers die onder zijn begeleiding dit internationale toernooi tot een succes hebben gemaakt. Voor Arnaud geldt dat hij al langere tijd binnen waterpolo de barbezetting coördineert. Daarnaast heeft hij zich tijdens het EJK -en ook bij het ingebruik nemen van het nieuwe scorebord- binnen AZC ontpopt als de technische steun en toeverlaat.

    Na al deze huldigingen was het tijd voor het formele gedeelte van de ALV. De agendapunten werden soepel doorlopen. De rode draad van de vergadering: Het gaat goed met AZC, we groeien licht, maar moeten ons opmaken voor een toekomst waarbij we in samenwerking met andere partijen, en zeker met Thermen2, zoeken naar nieuwe vormen van sportaanbod. Het consumentisme heerst ook binnen de sport en lidmaatschap is niet meer zo vanzelfsprekend als het ooit was. Hierdoor is het ook niet meer zo vanzelfsprekend dat je als lid meehelpt binnen de club. Ook vanuit dat oogpunt dus goed om uit te kijken naar samenwerkingsverbanden. Tijdens de verkiezingen werd Arie van Geen unaniem benoemd tot penningmeester en Joeri Stoffels als voorzitter Wedstrijdzwemmen. Marcel In der Maur wordt herbenoemd in de rol van secretaris. Jeroen Wijs treedt terug als voorzitter REZ maar blijft zich wel inzetten binnen deze afdeling, maar nu in de rol van coordinator. 

    Op de agenda was nog tijd ingeruimd om een korte film van het Groot AZC Kamp, gemaakt door Michael Go, te vertonen. Een prachtige film waarin duidelijk te zien was hoe we als AZC als 1 vereniging kunnen opereren. Ook gaf Jary Gobel nog een leuke en interessant inkijkje in het reilen en zeilen tijdens, en voorbereiding op, een internationaal evenement als het Europees Kampioenschap Waterpolo <19jr.

    Simon de Witte, voorzitter AZC, sluit rond 22:30 uur de vergadering, onder dankzegging aan de aanwezige leden, af.