• The Journey Begins…. in Hengelo

    Het weekend van 3 en 4 september stond in het teken van het openingstoernooi voor de Eredivisie ploegen, het 41ste Top Waterpolo Toernooi.

    We zijn afgereisd met 15 man waarbij de nieuwe spelers Tim van Gulik, Srdjan Zivanovic en Jacopo Mandolini van de partij waren. Daarnaast waren Milos, Laszlo, Milan, Twan, Andreas, Jort, Kjell, Nathan en Dano mee om binnen 24 uur minimaal 5 wedstrijden te spelen. En als beloning voor zichzelf zouden ze nog een zesde pot kunnen spelen als we de finale halen, een prachtig vooruitzicht toch?

    Zaterdag 12 uur mochten we spelen tegen ZVVS uit Vlaardingen. Een heerlijk wedstrijd waarin we goed spel lieten zien waar de tegenstander slechts enkele kansen kreeg. De eindstand was 22-2 na 4 periodes.

    Het tweede potje was tegen de vrienden uit Borculo en deze wedstrijd was lastiger. Het was de eerste wedstrijd op een 30 meter veld in de authentieke ballon van het zwembad. De eerste helft sloten we af met een 5-3 achterstand die we in de derde periode rechttrokken naar 5-5. Door goed spel in de vierde periode trokken we met 6-10 aan het langste eind.

    De derde wedstrijd was om 19:30 uur tegen De Zijl, altijd een leuke tegenstander. De wedstrijd ging gelijk op tot en met de derde periode (stand 6-7 voor de Zijl). In de vierde periode werd het duidelijk dat 3 potjes polo zijn tol begon te eisen. Gevolg was een 7-11 nederlaag.

    Gelukkig mochten we zondagochtend vroeg om 8:00 uur onze revanche halen tegen de buren uit Gouda. Voordat Donk de slaap uit de ogen had stond de stand van 6-2 halverwege op het bord in ons voordeel. Met verzorgd waterpolo waarbij we elkaar steeds beter wisten te vinden wonnen we deze ochtendpartij met 10-6.

    Na een korte pauze traden we aan tegen Het Ravijn. Het uitgangspunt was winst pakken om in de finale te komen (ten koste van Het Ravijn). Het werd een heerlijk potje waterpolo van beide kanten, mooie acties, felle duels en lekkere doelpunten. Met nog 2 minuten te spelen stonden we 10-9 voor maar na de manmeer voor Het Ravijn stond het 10-10 met nog 1.13 te spelen. Het werd voor ons nu alles of niets??.. helaas werd het niets. Op het laatste moment scoorde Het Ravijn 10-11 en gingen hun door na de finale.

    So, The Journey Begins????.

    Yep, ons doel voor dit weekend was, na twee weken van heel veel trainen en heel veel km’s zwemmen, om er een hecht team van te gaan bouwen. De fundatie is gelegd in Hengelo waar we naast het polo genoeg tijd hebben doorgebracht om elkaar beter te leren kennen en uiteraard heel veel over het spelletje te praten.

    Ons doel, als team, is om dit jaar voor minimaal twee finales te gaan, de beker en het landskampioenschap. We hebben zeker de klasse in huis om bovenin mee te doen!

    Wij zijn de reis begonnen, reizen jullie allemaal met ons mee?