• Merel en Fleur pakken het brons op Synchro Cup Luxemburg

    Afgelopen weekend vond de Synchro Cup plaats in Luxemburg. AZC Synchroonzwemmen nam deel aan deze internationale wedstrijd. Er werd meegedaan aan onderdelen van de leeftijdscategorieën twaalf jaar en jonger, en vijftien jaar en jonger. De puntentotaal is een combinatie van individuele techniekpunten en punten voor de uitvoering.

    Merel Leuring (2004) heeft als soliste meegedaan. Dit sporttalent is al bekend bij het Opleidingscentrum van de KNZB en ligt vele uren in het water. Haar inspanningen werden beloond en met een puntentotaal van 119.1166 pakte zij het brons.

    Merel is samen met Fleur Valk (2004) sinds dit seizoen een duetsamenstelling. Het tweetal is in korte tijd goed op elkaar ingespeeld en dat was in het water te zien. Met een puntentotaal van 118.4283 zwommen zij hun duet naar een derde plek.

    Caithlin Reimer en Iris Florisson (reserve Keyla Lammers) waren het tweede duet in de leeftijdscategorie twaalf jaar en jonger. De dames waren in een sterk deelnemersveld goed genoeg voor een veertiende plek.

    Het ploegnummer, bestaande uit Merel, Fleur, Iris, Keyla, Mirjam, Nouhaila, Eva, Nienke en reserve Caithlin, zwom een prachtige uitvoering op het muzieknummer Minions. In combinatie met hun techniekpunten eindigden de dames op een vijfde plek. Eline heeft meegedaan aan de techniekwedstrijd.

    In de leeftijdscategorie vijftien jaar en jonger werd er een ploeg uitgezonden naar Luxemburg. De ploeg bestond uit Luna, Madelon, Puk, Kyra, Isa, Maggie en Nikita. De meiden zwommen een goede uitvoering op het nummer van Ice Age. Samen met hun techniekpunten eindigden ze op een dertiende plek.

    De Synchro Cup wordt steeds populairder in de Synchroonwereld. Dit was te zien aan de grootte van het sterke deelnemersveld uit verschillende landen. Veel Nederlandse clubs waren afgereisd. Het was dan ook een goede oefening voor het NK Synchro Beat die in juni gaat plaatsvinden.