• Een Olympische Zwemles!

    Dinsdagavond mocht ik als secretaris van AZC -tevens verstokte waterpoloƫr met een beperkte zwemtechniek- getuige zijn van een Olympische instructie aan onze afdeling Wedstrijdzwemen door onze nationale zwemheldin Femke Heemskerk.

    De afdeling wedstrijdzwemmen was erin geslaagd deze topper naar Alphen te lokken voor het geven van een clinic. Wat een geslaagde avond is dit geworden. Met bewondering heb ik ruim een uur vanaf de tribune deze clinic gadegeslagen. De fijne kneepjes van de zwemsport werden door Femke zelf gedemonstreerd en vervolgens door onze eigen zwemmers direct  geoefend. Femke, vakkundig geassisteerd door ex-topzwemmer Johan Kenkhuis, volgde de bewegingen van onze zwemmers en gaf daarbij individuele aanwijzingen.

    Kortom een topavond waarbij er natuurlijk ook ruim tijd werd genomen voor foto's met -en handtekening van- Femke!

    Was je niet aanwezig of juist wel en wil je de sfeer (nog een keer) proeven, kijk dan naar de impressie van Studio Alphen

    Na de clinic nam onze voorzitter een moment om Jonne Moleman te onderscheiden voor haar mooie prestatie tijdens de SwimCup in Eindhoven van afgelopen weekeinde. Helemaal top.

    Een prachtig evenement waar de complimenten aan de organisatoren van onze afdeling wedstrijdzwemmen op zijn plaats zijn. Ook dank aan de sponsor Goedhart Keukens en Tegels waarmee dit evenement mogelijk werd gemaakt.

    Marcel In der Maur