• 11 t/m 18 september is het zover. Het EJK Waterpolo 2016 zal dan in Nederland gehouden worden. Het Hofbad in Den Haag is het strijdtoneel voor de Europese meiden en in ons eigen Aquarijn komen de jongens in actie.

    In die periode zullen wij hier in Alphen a/d Rijn 16 teams uit heel Europa ontvangen. Niet alleen spelers en coaches, maar ook meegekomen familie en supporters, internationale scheidsrechters, juryleden, leden van de LEN, de KNZB en de pers. Om dit allemaal te kunnen organiseren zijn wij nu al bezig met een team van AZC-ers, Alphenaren en mensen van de KNZB om dit goed te laten verlopen.

    En dat er heel wat bij komt kijken werd ons tijdens de eerste dag op het OKT in Gouda meer dan duidelijk. Hier mochten we namelijk een kijkje achter de schermen nemen. Na een spannende wedstrijd te hebben gezien en uitgebreid van de goede sfeer te hebben genoten werden we door Paul en Thysia van de KNZB ontvangen en rondgeleid. Wij hebben in Gouda ontzettend veel inspiratie opgedaan.

    Een volgende belangrijke stap was het inspectiebezoek van een delegatie van de LEN (Europese Zwembond) aan Aquarijn. Het zwembad moet natuurlijk aan diverse eisen voldoen om een dergelijk evenement te kunnen organiseren en ze waren zeer te spreken over Aquarijn.

    Komende tijd gaan we jullie, AZC en Alphen a/d Rijn en omstreken zo veel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het EJK. Binnenkort zal de website de lucht in gaan voor het EJK en hier kunnen jullie je o.a. aanmelden om te helpen, want zonder vrijwilligers kunnen we dit niet mogelijk maken en wij hebben er zin in om samen met onze club een mooi internationaal evenement neer te gaan zetten.

    Het wordt een geweldig sportevenement en niet alleen dat, want in en rondom die week zullen we ook andere activiteiten bij Aquarijn gaan organiseren zoals de opening van het seizoen voor AZC! Heb je zelf ook suggesties laat het dan aan ons weten!

    Het team bestaat vooralsnog uit: Jary Göbel, Astrid Kalmeijer, Arnaud van Haastert, Geke Zandringa, Chris Boot, Marco Rijsdijk, Marianne van der Heijden en Marielle Berkhout.