• Succes tijdens NK Senioren

    Afgelopen weekend (zaterdag 30 en zondag 31 januari) vonden de Nederlands kampioenschappen plaats voor de Senioren (18+) in Zwolle. Op zaterdag vonden alle technische uitvoeringen plaats. Er worden dan uitvoeringen gezwommen op muziek met daarin verplichte elementen. Op zondag waren de vrije uitvoeringen aan de beurt.

    Sanne en Daphne zwommen zaterdag hun technische duet op het nummer "Iron Man". De meiden zwommen netjes gelijk en dit resulteerde dan ook tot een prachtige vijfde plek in de ranglijst.

    Het tweetal zwom samen met Janine, Jille, Marieke, Ilse, Marloes en Tamara op zaterdag hun technische ploeguitvoering. De meiden zwommen op het nummer van "James Bond". De spanning was zichtbaar aanwezig. Nadat de dames erin doken en de eerste opduw lukte, gleed de spanning langzamerhand weg. De energie werd teruggepakt en de uitvoering was goed genoeg voor een vijfde plaats. Voor de ploeg betekende het wel dat de punten mee werden genomen naar zondag voor de finale. De ploegen onder hen zaten dicht tegen de punten van AZC aan dus het werd zeker spannend of zij deze mooie plek zouden behouden.

    Natuurlijk moet er tijdens zo'n spannend weekend ook tijd zijn voor ontspanning. De zwemsters en trainsters verbleven op een camping in Zwolle. Zaterdagavond was er veel pret tijdens een gezellig spelletje "30 seconds".

    Toen brak de zondag aan. Het duet zat al vroeg in de gelatine. De vrije uitvoeringen van de duetten stonden als eerste op het programma. Daphne en Sanne zwommen een prachtige uitvoering op het nummer van "Rio 2". Het deelnemersveld was dit keer extra sterk. Veel leden van Jong Oranje deden ook mee. Toch lieten de dames zich niet uit het veld slaan, een keurige tiende plek werd binnengehaald.

    Als allerlaatste vrije ploeguitvoering was het de beurt aan AZC. Ditmaal zwommen de acht dames op het nummer "Pirates". De focus was terug en de meiden namen de herkansing aan. De muziek startte en het publiek ging uit zijn dak. Er werd een zeer goede uitvoering gezwommen met acht zwemsters die straalden. De energie spatte er vanaf. Dit was hun moment! De jury was het hier duidelijk mee eens want waar eerst een verschil met nummer 6 was van 0.0672, was er uiteindelijk een verschil van 4 punten.

    Trainsters Joyce, Denise en Kim zijn heel trots op de meiden. Zij zijn erg blij met de mooie uitslagen op zo'n sterk deelnemersveld, en daarnaast ook om zoveel plezier te zien op de gezichten van hun zwemsters.

    Het was een geslaagd weekend door de goede organisatie van Swol 1894, de juryleden (zoals Jenneke, Harry, Ingrid en Petra) en het publiek. Alle twee de dagen was er een goed gevulde tribune met AZC-fans!